25 Aralık 2012 Salı

Prof. Dr. Adem Esen, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü


Prof. Dr. Adem Esen, 2010 senesinden beri İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü olarak görev yapiyor. Gecenlerde, Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in 3000 kisilik koruma 'ordusuyla' ODTÜ'deki Göktürk-2 uydusunun firlatilmasi törenine katilmasini protesto eden ODTÜ'lü ögrencilere yapilan polis saldirisi ve ardindan cikan olaylar hala Türkiye'nin gündemini mesgul ediyor. 24 Aralik tarihli bir bildiride ise, Esen'in rektörlügünü yaptigi üniversitenin senatosu, kendi web sitelesinde ODTÜ'lü ögrencileri kinamis.


ISZU ögrencilerinin, kendi üniversitelerinin bu bildirisi hakkinda ne düsündükleri merak konusudur.

Ayri bir merak konusu ise, Rektörün saibeli gecmisi. 1999-2009 yillari arasinda Konya'nin Selcuklu ilcesinde Belediye Baskanlik görevini yapan Adem Esen, Subat 2004'te cökerek, 92 insanin hayatini kaybettigi Zümrüt Apartmani faciasinda, Icisleri Bakanligi'nin hakkinda sorusturma izni vermedigi de biliniyor.


O dönem, Esen'in yaptigi aciklamalar da kayda deger.



Galiba bu ülkede, bu dönemde daima güce yakin olanlar, madurlara suc yükleyenler, makam sahibi olacaklar. Koltuk borcu iste. Son söz o halde Behzat Ç.'den gelsin. "Sizin vicdanininizi..."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder